Unod már a boltokban kapható kenyereket? Teljes kiőrlésűt szoktál fogyasztani, de valahogy azok ízével sem vagy igazán megelégedve? Akkor készítsd magad a kenyered. Ezúttal nem egy kenyérsütőgépben elkészíthető kenyeret mutatok, hanem még egy annál is egyszerűbbet.
[ultimate-recipe id=”23422″]
A szendvicssütőben nagyon szépen meg tud sülni. Ha neked is olyan sütőd van, amiben háromszögletűeket tudsz készíteni, akkor abban szépen meg is tudod fordítani. A trükk, hogy az átellenes oldalra kell tenni az egyik oldalán már megsült zabkenyeret.
Az elkészült „kenyérbe” tehetsz valamilyen csirkemellsonkát (akár házi készítésűt), feta sajtot, zöldségeket.
Próbáld ki ezt a fajta kenyérvariációt, nem fogsz csalódni!
Hozzászólások
Eddigi hozzászólások a "Házi készítésű zabkenyér, amiben tényleg csak az van, amire a szervezetednek szüksége van!" című cikkhezKipróbáltam és a végeredmény annyi lett hogy a külseje megsült a belseje viszont nyers maradt.
plusz még egy kis só nem ártott volna bele.
Szia!
Akkor ez is “sütőfüggő” lehet. Nekem megsült a belseje is, nem volt probléma. Persze sót lehet hozzá tenni, kísérletezni kell, mert nagyon finom.
Őzgerinc formában sütőben is meg lehet sütni?
Persze!
A zabkenyerke nekem mar 2X is nyulos,puha lett.Nem is olyan,mint a kepen.A lepeseket betartoottam.
Mi lehet a gond?
Koszonom.
Próbálj meg kevesebb folyósabb összetevővel dolgozni. A túró is legyen inkább szemcsésebb, mintsem krémes állagú. Több száraz összetevő hozzáadásával (zabliszt), sűríthetsz az állagán.
Szendvics sütőben nekem sem működött,de waffelsütőben tökéletes az állaga..Eritrit hozzáadásával finom waffel lenne belőle.