Egyre nagyobb divat a tojást szétválasztani, pazarolni. Pedig, ha nem vagy versenyző, hibát követsz el. A teljes tojás felhasználása egészségesebb, mintha csak a fehérjét használnád fel.
Teljes értékű fehérjeforrásként tekints rá és ne feledd, hogy a koleszterin sejtalkotó elem. A mezei rántottát kicsit más aspektusba helyeztem, hogy sose und meg.
Hozzávalók:
- Teljes kiőrlésű vagy rozs pékáru
- Szeletelt uborka, paradicsom és light mozzarella
- Szendvicsenként 2 tojás
Elkészítés:
Verd fel a tojásokat és alacsony lángon csinálj belőlük rántottát. Várd meg, amíg szépen átsül.
Közben szeletelj uborkát, paradicsomot és mozzarellát. Amint kész a rántotta, vágd félbe a pékárut és rétegezd a hozzávalókat ízlésednek megfelelően.
Ez a kis alternatív megoldás egyszerű, de nagyszerű. Az egyetlen dolog, ami kicsit kényes a tojás esetében, hogy figyelj a hőmérsékletre. Vagy azonnal, vagy 3-4 órán belül fogyaszd el, mert könnyen megromolhat. Alkalmas a reggeledhez és alkalmas edzés utáni fogyasztásra is.
Jó étvágyat!