Mindenki kedvence, a brownie. Te is szereted ezt a tömény csokis, vajas süteményt? Akkor megmutatom, hogyan készítheted el alakbarát verzióban. Ha eddig úgy gondoltad, hogy egy süteményt sem tudsz megsütni, ezt most megcáfolom!
Brownie
Száraz alapanyagok:
- 1,5 bögre szénhidrát-csökkentett liszt
- 4 ek. zsírszegény cukrozatlan kakaópor
- édesítő ízlés szerint (fél bögre négyszeres erejű édesítőt használtam)
- 1 csomag sütőpor
Nedves alapanyagok:
- 1,5 bögre növényi tej (kókusztejet használtam)
- 1 ek kókuszolaj
- 1 tk vanília aroma(elhagyható)
Diétás brownie
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
A száraz alapanyagokat alaposan keverd össze, majd öntsd hozzá a nedves alapanyagokat. Nem piskóta állagú, sűrű masszát kell kapnod. A kész masszát egy sütőformába kanalazd, majd vizes kézzel nyomkodd bele.
Tedd a sütőbe, és süsd kb. 15-20 percig. Vigyázz, ha túlsütöd egy száraz valami lesz a végeredmény, közel sem puha és lágy brownie.
Ha szeretnél csokiöntetet is készíthetsz rá kakaóporból, édesítőből és vízből (sűrű legyen).
Vaníliás fehérjeport sűrűre kikeverve natúr joghurttal, vaníliafagyi hatást érhetsz el.
Hozzászólások
Eddigi hozzászólások a "Csokis brownie, ami után megszereted a sütést!" című cikkhezSzia!A 1,5 bögre liszt hány dekát takar?
A bögrék általában szabvány űrtartalmúak az alakjuktól függetlenül, kb. 2 dl-es. Biztosan van otthon bögréd, egyszerűbb ezzel kimérni a liszt mennyiségét.:)